top of page

Hansens Gulvafslibning Høng

Kærvej 9 4270 Høng 26369064

💬Pleje/Vedligeholdelse

Lakerede trægulve

  • Rengøring:

Behøver i princippet ingen særlig vedligeholdelse. En støvsuger og en opvredet klud gør altid underværker, når der skal fjernes skidt og snavs. Put vaske-plejemidlet i spanden og bland med vand. Brug altid så lidt vand som muligt, når det handler om gulve. Ved at bruge laksæbe, efterlades der ikke en sæbefilm på overfladen. 

  • Vedligehold og ridser:

Hvis der med tiden komme små ridser eller mindre slidområder (ikke gennemrids) kan gulves påføres en lakpleje. Ud over at fjerne mindre ridser, styrker lakplejen også overfladen. Det er meget vigtigt, at gulvet afrenses med trærens før lakplejen påføres, så der opnås en god vedhæftning. Gulvet skånes bedst ved at klæbe filt under møbelben. Gulvende bør genlakeres efter 3-5 år.

Olierede trægulve

  • Rengøring:

Skal jævnligt rengøres med støvsuger og vaskes med en klud opvredet i vand tilsat natursæbe, ligesom de fra tid til anden skal vedligeholdes med olie eller plejepasta. Den rette pleje giver en overflade, der er let at gøre ren.

  • Vedligeholdelse:

Hyppigheden afhænger af trafik/slid på gulvet.Kendetegn for et gulv, som trænger til vedligeholdelse er småridser, udtørring i overfladen og mangel på den oprindelige glød. Det er vigtigt at gulvet bliver afrenset med trærens før behandling. Bør genlakeres efter 3-5 år alt efter slitage og daglig belastning

  • Luftfugtighed:

Olierede gulve er særligt udsat udtørring ved lav luftfugtighed.Det anbefales, at der er en luftfugtighed i rummet på mellem 35-65 RF (Relativ Fugtighed). Dette kan kontrolleres med et hygrometer.Bliver luftfugtigheden lavere end 35 RF – skal der tilføjes fugt. Det kan ske ved at lade døre til badeværelset eller køkkenet stå åben eller ved en god udluftning. 

Lud og Sæbebehandlede gulve:


Inden ibrugtagning vaskes gulvene 2-4 gange med en mild specialsæbe, som indeholder voks. Herefter vil gulvene være godt beskyttede. Den daglige rengøring foretages ved støvsugning eller aftøring med en hårdt opvredet klud. I tilfælde af stærk tilsmudsning rengøres med vand tilsat specialsæbe eller hvid sæbe. Vandforbruget skal være moderat. Anvend aldrig sulfoholdige rengøringsmidler. Gulvene bør vaskes 1-2 gange månedligt. Bløde mærker / hakker fjernes bedst ved at lægge en våd klud på “hakket”.

Hvis du står tilbage med spørsgmål eller blot er i tivl så tøv ikke kontakt din fagmand..

🛒Køb vedligelseholdelse produkter hos HGH kontakt os for info.

bottom of page